Ülkéért Alapítvány


Az Ülkéért Alapítvány 2000-be alakult, nagy tervekkel, merész célokkal, de egy ügyért: hogy a kis közösségünket szolgálja. Legfontosabb tervei: a falu elhíresülten rossz útjainak kijavítása, a lerobbant szépemlékű középületek rendbetétele és a kulturális élet felpezsdítése.Ugyancsak 2000-ben kiadta az ÜLKE falu monográfiát, Bálint Rozália szerkesztésében, aki a Fehér Dénes néhai tanító jegyzeteit is felhasználta írásában.

Az alapítvány 2012-ben újjászerveződött újabb célokkal, tagokkal és önkéntesekkel. A szociális, kulturális és az idős emberek problémái mellett a közösségformálás és az önkéntesség népszerűsítését tűztük ki feladataink közé!

Mint minden ilyen szervezet, mi is az adományokból tudjuk céljainkat megvalósítani, amit nagyon szépén köszönünk támogatóinknak, és reméljük, hogy a jövőben is hozzájárulnak kis környezetünk szebbé- és jobbátételéhez. Köszönjük szépen!

2018. június 2., szombat

Gyermeknapi piknik 2018

Úgy döntöttünk Borügyed felé megyünk. Fa van, árnyék van, reméltük, hogy medve nem lesz. Egy őzet azért kiugrasztottunk a bokorból. Tizennyolcan voltunk. Nem siettünk, nem terveztünk, tudtuk, hogy úgyis jó lesz. Nem tévedtünk. Kiérkeztünk. Mindenki elfoglalta a maga kis árnyékot adó gyümölcsfáját. A "hosszú", és "fárasztó" gyaloglás után falatoztunk. Aztán ki-ki játszott amivel, akivel és amit szeretett volna. Focizás volt, virágszedés és koszorúfonás, voltak akik kártyáztak, "ország-falu-város"-oztak, sárkányt eregettek, vagy csak beszélgettek. Hazafelé beterveztünk egy fagyizást, de megleptek minket vele. Hálás köszönet érte, Lukács Szabi! Működik a telepátia! :) Tervezünk még hasonló kirándulást a vakációban, ilyen lazát és kedveset, mint amilyen a mai volt.



























 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése